Warsztaty MBO 2016

W sobotę 10 grudnia, w krakowskiej siedzibie Onet, przy ulicy Pilotów 10 odbyły się pierwsze warsztaty III edycji projektu “Moda bez Ograniczeń” organizowanego przez Fundację Hipoterapia - Na Rzecz Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych. Zajęcia były ogromną dawką pozytywnej energii i motywacji bijących od trenerek Agaty Spały i Angeliki Chrapkiewicz-Gądek.

Projekt Moda bez Ograniczeń dedykowany jest osobom z niepełnosprawnościami i to na nich skupione są działania mające na celu zbudowanie pewności siebie i mocnego poczucia własnej wartości. Tym razem warsztaty były również okazją do przekazania energii i inspiracji na spełnianie marzeń i nowych celów, których poszukiwali uczestnicy.

Sobota była prawdziwym maratonem. Zajęcia z pełną parą rozpoczęły się o godzinie 10:00, a trenerki Agata i Angelika zaczęły warsztaty od garści informacji na temat autoprezentacji. Następnie przyszedł czas na uświadomienie uczestnikom ich mocnych stron i celebrowanie ich sukcesów i zalet. Przerwę umilił wszystkim poczęstunek przygotowany przez Blossom Coffee&Food, a po pysznym lunchu uczestnicy mieli szansę nauczyć się wyznaczania sobie celów przy pomocy metody “SMART” - każdy z nich na forum powiedział też o swoich planach na przyszły rok.

Warsztaty zakończyły się pozytywną dyskusją o spełnianiu marzeń i dążeniu do celu mimo przeciwności losu, a cały dzień był pełen inspiracji zarówno dla uczestników, jak i organizatorów.

Serdecznie dziękujemy Grupie Onet za fantastyczne ugoszczenie nas, dziękujemy trenerkom Agacie i Angelice za wspaniałą energię, dziękujemy również Pani Marcie z Blossom za przepyszny poczęstunek i kawę. Dziękujemy też Wam, drodzy uczestnicy za to, że byliście z nami!

Partnerzy: Agata Spała - Zatrudnianie osób niepełnosprawnych: szkolenia i doradztwo, Angelika Chrapkiewicz-Gądek - ANGIsteps, Onet, Blossom Coffee&Food

Patroni Medialni: INTEGRACJA, niepelnosprawni.pl