Za nami pierwsze w 2015 roku warsztaty Mody Bez Ograniczeń!

February 2, 2015

W niedzielę, 1 lutego w Atelier Bernady miały miejsce pierwsze w tym roku warsztaty Mody Bez Ograniczeń. Uczestniczki wyszły z salonu nie tylko z pięknymi, nowymi fryzurami - wyszły też pełne motywacji “do zmian w głowie”!

Punkt 14:00 panie pojawiły się w Atelier Bernady, by (między innymi) poprzez zmiany fryzur, zmienić w sobie coś więcej - poznać same siebie, nabrać pewności siebie.

Zajęcia rozpoczął wykład Pani Małgorzaty Wach - była to garść rad i informacji dla uczestniczek. Dowiedziały się one między innymi czym jest piękno, jak być pewnym siebie i jak te cechę w sobie odnaleźć, co to jest poczucie własnej wartości i jak poczuć się kochaną. Pani Małgorzata podkreślała, że “być pewnym siebie to znaczy wiedzieć kim się jest i cieszyć się z tego”. Panie dowiedziały się również, że ograniczenia najczęściej są im “wmawiane”, a gdy nie ma nikogo kto powie “nie dasz rady” to okazuje się, że można więcej. Na koniec panie dostały drobny prezent - muszelki prosto z Filipin - jako symbol wyjątkowości.

Podsumowaniem wykładu było motto, które na co dzień motywuje wszystkich w Atelier Bernady -“Piękno jest tym, co czujesz wewnątrz i co odbija się w twoich oczach.” (Sophia Loren)

Po wykładzie przyszedł czas na zajęcia praktyczne. Ekspertki z Atelier Bernady na początku, opowiedziały o pielęgnacji włosów, poradziły uczestniczkom jakich powinny używać kosmetyków (szamponów i odżywek), indywidualnie doradzały paniom w sprawie problemów z włosami, a później zajęły się fryzurami uczestniczek. Zmiany były duże, a Panie otwarte na propozycje, nawet te najbardziej odważne!

Organizatorzy, eksperci Atelier Bernady i Trener Pani Małgorzata Wach podkreślali, że chcieli aby przez ten czas uczestniczki poczuły się wyjątkowo, żeby były najważniejsze, “kochane najbardziej na świecie”!

Trzy panie czeka też profesjonalna sesja zdjęciowa - wygrana w konkursie. Efekty zobaczymy na specjalnej wystawie podczas Gali Finałowej! Sesja odbędzie się w inspirującym miejscu - Forum Designu.

Serdecznie dziękujemy Atelier Bernady za ogromne zaangażowanie i za poprowadzenie

warsztatów. Dziękujemy Pani Małgorzacie Wach za jej słowa, wykład i interakcję z

uczestniczkami. Dziękujemy Wero Wysoczyńskiej za koordynację. Dziękujemy również Wam - drogie uczestniczki za pozytywną energię i za to, że byłyście z nami!

Dziękujemy za wsparcie medialne: RMF Classic, MiastoKobiet, Przylapaninamodzie.pl,

Stylistki.pl, Szafa.pl, VUMag, Integracja, Niepelnosprawni.pl, EksMagazyn, MIUMAG, Gazeta.pl.

Warsztaty “Zmiany na głowie, zmiany w głowie” to dopiero początek naszych tegorocznych

działań. Przed nami jeszcze sporo wydarzeń, a przede wszystkim Gala Finałowa!

Trwają zapisy na kolejne warsztaty, które odbędą się 21 lutego, po więcej informacji zapraszamy na www.modabezograniczen.pl lub na www.facebook.com/ModaBezOgraniczen

Do kolejnych zapisów zapraszamy osoby niepełnosprawne, ze wszystkimi typami

niepełnosprawności.

Zapraszamy do galerii zdjęć autorstwa Pani Aleksandry Ratyny.