Metamorfozy - ostatnie warsztaty w tym roku za nami!

December 2, 2014

Projekt Moda bez Ograniczeń w 2014 roku dobiegł końca. 30 listopada odbyły ostatnie warsztaty przewidziane na ten rok - metamorfozy, które poprowadziła Zosia Ślotała. Nie zapominajcie o nas jednak, bo kolejne warsztaty ruszają już od stycznia 2015!

W minioną niedzielę 5 kobiet przeszło metamorfozę. Było to tegoroczne podsumowanie działań prowadzonych w ramach projektu Moda bez Ograniczeń. Od października osoby niepełnosprawne mogły skorzystać z bezpłatnych warsztatów projektowania, wykładów motywacyjnych, wykładów stylizacyjnych, a kilka dni temu przeszły prawdziwą metamorfozę pod okiem profesjonalistów.

Już o 8:00 rano pierwsze uczestniczki pojawiły się w salonie Mateusza Kesnera, który zadbał o cięcia i koloryzacje. Do południa 5 uczestniczek mogło pochwalić się nową fryzurą. Nie obyło się bez żywych kolorów i ostrych cięć. Było to możliwe dzięki ogromnej chęci zmian z jaką uczestniczki zgłosiły się do warsztatów.

Dalsza część metamorfoz odbyła się w budynku Krakowskich Szkół Astystycznych, które gościły nas także podczas poprzednich warsztatów. Dobieranie kreacji koordynowała Zosia Ślotała, która perfekcyjnie zadbała także o dobre samopoczucie uczestniczek i wspaniałą atmosferę. Dzięki marce LPP, właścicielowi  marek odzieżowych: Reserved, CroppTown, House, Mohito i Sinsey nie bylo problemu z dobraniem odpowiedniego zestawu. Biżuteria marki Lewanowicz fantastycznie dopełniła stylizacje, zmieniając dziewczyny nie do poznania. Ostatnie szlify należały do wizażystek marki NYX Cosmetics, przy wsparciu Perfumerii Douglas oraz manicurzystek salonu Femmalium Med Spa. Efekt końcowy był powalający.

Metamorfozy zakończyła sesja zdjęciowa, dzięki której możemy podziwiać efekty pracy naszych wspaniałych Partnerów.

Tegoroczne warsztaty to dopiero półmetek działań naszej Fundacji. Już na początku przyszłego roku, a więc za miesiąc ruszają kolejne. A już w grudniu pokażemy efekty pierwszych warsztatów projektowania, na których powstały autorskie kreacje niepełnosprawnych dziewczyn. Zapraszamy do śledzenia fanpage`a projektu, aby być na bieżąco: www.facebook.com/ModaBezOgraniczen

Do kolejnych zapisów zapraszamy osoby niepełnosprawne, ze wszystkimi typami niepełnosprawności.

Dziękujemy Partnerom dotychczasowych warsztatów: Szkoła Wizażu i Stylizacji Artystyczna Alternatywa, Slow Fashion Cafe, Krakowskie Szkoły Artystyczne, Milanex Hurtownia Tkanin, Szkoła Artystycznego Projektowania Ubioru,  LPP, właściciel  marek odzieżowych: Reserved, CroppTown, House, Mohito i Sinsey, Lewanowicz, Honda Krężel&Krężel, Charlotte Kraków, Perfumerie Douglas Polska, NYX Cosmetics, Femmalium Med Spa, Mateusz Kesner Hair Stylist, PR Design, Wero Wysoczyńska.

Wsparcie medialne: RMF Classic, Eksmagazyn, VUmag, Wysokieobcasy.pl, Stylistki.pl, Miumag.pl, Szafa.pl, Lula.pl, Przylapaninamodzie.pl, Gazeta.pl

Zapraszamy na galerię zdjęć autorstwa Pana Konrada Zarębskiego